Centrum voor dagbesteding

Weerbaarheidstraining

MentalSports gaat per 1 januari 2021 verder als centrum voor dagbesteding. Dagbesteding bij MentalSports is voor de mensen die structuur en duidelijkheid nodig hebben. De dagelijkse sleur wordt doorbroken en mensen kunnen zich ontladen. Sporten is fijn en van sporten kun je leren.

De kracht van MentalSports is dat het ons lukt om mensen tijdens dagbesteding te motiveren om te (blijven) sporten. Heel veel mensen hebben moeite om zichzelf aan te zetten tot sporten en wanneer mensen eenmaal naar de sportschool zijn geweest lukt het vaak niet om het vol te houden. Door onze onconvetionele aanpak en de veilige sfeer binnen de sportschool wordt het leuk voor mensen om naar de sportschool te gaan. Als iemand eenmaal de stoute schoenen aangetrokken heeft, en naar de sportschool gaat, kan hij of zij na aankomst eerst rustig de kat uit de boom kijken, een praatje maken en/of kan hij of zij zichzelf wegwijs laten maken door een sportbegeleider.

Wanneer iemand gemotiveerd is en begint met sporten is het belangrijk dat hij of zij gestimuleerd wordt om terug te (blijven) komen.

Mensen die (periodiek) dagbesteding nodig hebben zijn vaak door allerlei redenen niet in staat om te werken. Dit kan door ziekte, door een verslaving, door gedragsproblemen of door een andere beperking komen. Sport is gezond en mensen voelen zich er goed door. Mensen leren om te gaan met hun beperking, en kunnen hun agressie reguleren. Mensen worden weerbaarder waardoor het proces naar de reguliere arbeid, werken als zelfstandige, of begeleid werken bij een reguliere werkgever wordt versneld.

MentalSports heeft de expertise in het begeleiden van een specifieke doelgroep met oppositioneel (opstandig) gedrag, antisociaal gedrag en agressief gedrag. Vaak zijn dit cliënten die niet of nauwelijks begeleidbaar zijn binnen de reguliere hulpverlening. MentalSports heeft ook ruimte voor dagbesteding cliénten met een lichtere vorm van problematiek. In overleg met de verwijzer zal er een passend onderdeel worden uitgekozen. MentalSports biedt de volgende mogelijkheden:

Individuele of (kleine) groepslessen:

  • Agressie-regulatietraining: Agressie Regulatie Training is gericht op verminderen van agressief gedrag/boosheid, het beter omgaan met sociale dilemma’s en het vergroot de sociale vaardigheden.
  1. fitness
  2. kickboksen
  3. bokszaktraining
  • Weerbaarheidstraining: Door weerbaarheidstraining krijgen mensen zelfvertrouwen, een veilig gevoel in het dagelijks leven en durven mensen beter voor zichzelf op te komen. mensen hebben het gevoel weer veilig over straat te kunnen. Mensen durven een gesprek te beginnen en voelen zich daardoor veel minder alleen. Ook vergroot een weerbaarheidstraining de kans op werk.
  1. kickboksen
  • Achogisch bewegen
  1. fitness
  • Fitness